Om mig/Minusta

SV

Jag heter Janina Rosenblad, är 32 år gammal och bor i Kimito. Som yngre var jag mycket intresserad av djur och mest av allt var jag intresserad av hundar, mina föräldrar hade schäfer hundar och det var därifrån mitt hundintresse kom. Min största dröm var också att en dag bli en djurskötare. Efter högstadiet började jag istället studera till frisör i Axxell Karis och blev färdig utexaminerad våren 2010. Efter det bestämde jag mig för att börja studera till mitt drömyrke, d.v.s. djurskötare i Axxell Brusaby och där började jag mina studier hösten 2010 och blev färdig utexaminerad våren 2012. Under djurskötarstudierna gjorde jag praktikerna på ett hund-och katthotell, i ett fårstall och så tog jag även chansen att praktisera utomlands. Jag tillbringade fyra veckor i Spanien på SOS Animals. När jag utbildade mig till djurskötare så blev jag även skötare åt en blivande assistenthund, assistenthundarnas träningar intresserade mig mycket så hösten 2012 fortsatte jag att studera till djurtränare i Axxell Brusaby och blev färdig utexaminerad våren 2014.


FI

Nimeni on Janina Rosenblad, olen 32 vuotta ja asun Kemiössä. Olin jo nuorena erittäin kiinnostunut eläimistä, etenkin koirista. Vanhemmillani oli saksanpaimenkoiria ja se vaikutti suuresti omaan kiinnostukseeni. Suurin unelmani oli joskus tulla eläinhoitajaksi. Ylä-asteen jälkeen muutin kuitenkin Karjaalle ja aloin opiskelemaan kampaajaksi Axell:issa. Valmistuin sieltä keväällä 2010. Sen jälkeen päätin aloittaa unelma-ammattini opinnot Axxell Brusabyssä. Syksyllä 2010 aloitin eläinhoitajan opinnot ja valmistuin keväällä 2012. Työharjoitteluni tein koira- ja kissahotellissa ja lammastilalla. Tartuin myös tilaisuuteen matkustaa ulkomaille työharjoitteluun. Vietin neljä viikkoa SOS Animals-organisaatiossa Espanjassa. Kun opiskelin eläinhoitajaksi , minulle tuli mahdollisuus saada tuleva avustajakoira hoidettavaksi. Avustajakoirien koulutus kiinnosti minua kovasti, joten valmistuttuani hain eläinkouluttajaksi. Syksyllä 2012 aloitin eläinkouluttajan opinnot Axxell Brusabyssä ja valmistuin keväällä 2014.